Makaron z kurczakiem z serkiem mascarpone

Składniki:

  • 250 g makaronu
  • podwójna pierś z kurczaka
  • 1/2 łyżeczki chili
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 250 g serka mascarpone 
  • 3 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz czarny
  • pieprz biały
  • zioła prowansalskie
  • oliwa z oliwek
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente. Mięso pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy wrzucić czosnek i podsmażyć. Następnie wyciągnąć go z oliwy i na patelnię przełożyć mięso. Smażyć do miękkości. Dodać serek mascarpone i podsmażony wcześniej czosnek. Całość doprawić. Do gotowego sosu przełożyć makaron i dokładnie wymieszać. Przełożyć porcje na talerze i posypać posiekaną natką pietruszki.